ISO 9001 maakindustrie

Bent u op zoek naar een praktisch ISO 9001 kwaliteitssysteem?
In alle industriële sectoren wordt een ISO 9001 certificaat steeds belangrijker. Kan dat praktisch en effectief geïmplementeerd worden zonder een “papieren tijger” in huis te halen? U wilt toch ook een eenvoudig werkbaar en een functioneel systeem dat past bij uw bedrijf en dat aansluit bij uw bedrijfsvoering?

Een goed werkend ISO 9001 kwaliteitssysteem zorgt voor beheerste processen en brengt het verbetermanagement binnen de organisatie op een hoger niveau. Met het ISO 9001 certificaat kunt u voldoen aan de eisen van de klanten. Met ISO 9001 heeft uw bedrijf een systeem om zich (nog) beter te positioneren in de markt.

Mijn werkwijze is praktisch en effectief! U wordt door mij niet ‘belast’ met omvangrijke rapporten of tijdrovende analyses. De ISO 9001 norm gaat uit van een procesbenadering en dat sluit uitstekend aan op de maakindustrie.

Indien u alleen uit bent om ‘het papiertje’ te behalen, bent u bij mij niet aan het juiste adres. De aansturing kan het beste vanuit uw eigen organisatie gebeuren, dit is de beste waarborg om optimaal tegemoet te komen aan uw verwachtingen!

Stappenplan

Hieronder staat in het kort het stappenplan om te komen tot een ISO 9001 gecertificeerd kwaliteitssysteem:

  • 1. Kennismaking met uw bedrijf en nulmeting;

  • 2. Op basis van de gevraagde ontvangen informatie en documenten ontwikkel ik een op maat geschreven (digitaal) kwaliteitssysteem dat binnen de kaders van de ISO 9001 compleet is en een goede basis vormt voor uw bedrijf;

  • 3. Uw bedrijf geeft vervolgens (met begeleiding van mij) nadere invulling aan de procedures, formulieren en documenten, zodat het kwaliteitssysteem maximaal aansluit bij de werkwijze van uw bedrijf;

  • 4. Evaluatie van het kwaliteitssysteem (interne audit). In deze fase wordt het kwaliteitssysteem naast ISO 9001 norm gelegd om de laatste afwijkingen aan het licht te brengen. Hiervan wordt een uitgebreide rapportage met bevindingenlijst opgesteld;

  • 5. De laatste stap is het verlenen van het ISO 9001 certificaat door een geaccrediteerde instantie.
    Uw bedrijf dient hiervoor zelf een overeenkomst af te sluiten met een certificeringsinstantie (Tüv, Kiwa, Dekra, DNV, Lloyd’s, etc.).

Is uw interesse gewekt?

Voor een kennismaking en een geheel vrijblijvend gesprek kunt u onderstaand formulier invullen. Ik neem dan z.s.m. contact met u op.

Landingsformulier

06 18913387
info@awake-advies.nl