ISO 9001 of HKZ thuiszorg

Bent u op zoek naar een ISO 9001 of HKZ kwaliteitssysteem voor uw thuiszorgorganisatie?
In de thuiszorg wordt een ISO 9001 of HKZ certificaat steeds belangrijker. Kan dat praktisch en effectief geïmplementeerd worden zonder een “papieren tijger” in huis te halen? U wilt toch ook een eenvoudig werkbaar en een functioneel systeem dat past bij uw manier van werken en dat volledig aansluit bij uw thuiszorgorganisatie?

Het keurmerk van HKZ (Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector) staat voor duurzame kwaliteitsverbetering in zorg en welzijn. Het HKZ keurmerk voor thuiszorg is in de basis een ISO 9001 kwaliteitssysteem met aanvullende normen voor de thuiszorgbranche.
Een goed werkend ISO 9001 of HKZ kwaliteitssysteem zorgt voor beheerste processen en brengt het verbetermanagement op een hoger niveau. Met het ISO 9001 of het HKZ certificaat kunt u voldoen aan de eisen van klanten. Met ISO 9001 of HKZ heeft uw thuiszorgorganisatie een kwaliteitssysteem om zich (nog) beter te positioneren in de markt.

Mijn werkwijze is praktisch en effectief! Laat een ding duidelijk zijn. U wordt door mij niet ‘belast’ met omvangrijke rapporten.

Samen met u wordt er aan de hand van een kennismaking een nulmeting binnen uw thuiszorgorganisatie gedaan. Vervolgens wordt er een gestructureerd plan van aanpak gemaakt. Relevant hierbij is dat de organisatie de meerwaarde van een praktisch en effectief kwaliteitssysteem inziet. Indien u alleen uit bent om ‘het papiertje’ te behalen, bent u bij mij niet aan het juiste adres. De aansturing kan het beste vanuit uw eigen thuiszorgorganisatie gebeuren, dit is de beste waarborg om optimaal tegemoet te komen aan uw verwachtingen!

Stappenplan

Hieronder staat in het kort het stappenplan om te komen tot een ISO 9001 of HKZ gecertificeerd kwaliteitssysteem voor uw thuiszorgorganisatie:

  • 1. Kennismaking met uw thuiszorgorganisatie en nulmeting;

  • 2. Op basis van de gevraagde ontvangen informatie en documenten ontwikkel ik een op maat geschreven (digitaal) kwaliteitssysteem dat binnen de kaders van de ISO 9001 of HKZ thuiszorg compleet is en een goede basis vormt voor uw thuiszorgorganisatie;

  • 3. Uw thuiszorgorganisatie geeft vervolgens (met begeleiding van mij) nadere invulling aan de procedures, formulieren en documenten, zodat het kwaliteitssysteem maximaal aansluit bij de werkwijze van de thuiszorgorganisatie;

  • 4. Evaluatie van het kwaliteitssysteem (interne audit). In deze fase wordt het systeem naast de ISO 9001 of HKZ thuiszorg norm gelegd om de laatste afwijkingen aan het licht te brengen. Hiervan wordt een uitgebreide rapportage met bevindingenlijst opgesteld;

  • 5. De laatste stap is het verlenen van een ISO 9001 of HKZ thuiszorg certificaat door een geaccrediteerde instantie.
    U dient hiervoor zelf een overeenkomst af te sluiten met een certificeringsinstantie (Tüv, Kiwa, Dekra, DNV, Lloyd’s, etc.).

Is uw interesse gewekt?

Voor een kennismaking en een geheel vrijblijvend gesprek kunt u onderstaand formulier invullen. Ik neem dan z.s.m. contact met u op.

Landingsformulier

06 18913387
info@awake-advies.nl