HKZ zorgboerderijen

Bent u voor uw zorgboerderij op zoek naar een goede, praktische adviseur voor HKZ zorgboerderijen?
Awake Advies is in 2008 opgericht door Peter Mengerink en is gespecialiseerd in het opzetten, onderhouden, verbeteren van praktische en effectieve managementsystemen (HKZ) voor het midden- en kleinbedrijf (MKB). Met het HKZ zorgboerderijen certificaat kunt u voldoen aan de eisen van de klanten / financiers. Met HKZ heeft uw zorgboerderij een kwaliteitssysteem om zich (nog) beter te positioneren in de markt. Afgelopen jaren heb ik brede ervaring opgedaan in vele sectoren, waaronder met zorgboerderijen.

De HKZ-norm Zorgboerderijen is per 1 juni 2019 ingetrokken, waarbij een overgangstermijn van 3 jaar gehanteerd wordt.  Dat betekent dat organisaties tot 1 juni 2022 de tijd hebben om over te stappen op een andere norm. Goede alternatieven zijn bijvoorbeeld de HKZ-norm voor Zorg & Welzijn of de HKZ-norm voor Kleine organisaties.

 Na 1 juni 2022 is het niet meer mogelijk om op de HKZ-norm Zorgboerderijen gecertificeerd te zijn.

Praktisch en effectief!
Bij mij wordt u niet als nummer behandeld, maar met Twentse / Achterhoekse nuchterheid en als motto hanteer ik: ‘doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’. E-mails worden meestal dezelfde dag beantwoord, zodat u weer verder kunt met ondernemen.

Stappenplan

Hieronder staat in het kort het stappenplan om te komen tot een HKZ zorgboerderijen gecertificeerd kwaliteitssysteem:

  • 1. Kennismaking met uw zorgboerderij en nulmeting;

  • 2. Op basis van de gevraagde ontvangen informatie en documenten ontwikkel ik een op maat geschreven (digitaal) kwaliteitssysteem dat binnen de kaders van de ISO 9001 of HKZ compleet is en een goede basis vormt voor uw zorgboerderij;

  • 3. Uw zorgboerderij geeft vervolgens (met begeleiding van mij) nadere invulling aan de procedures, formulieren en documenten, zodat het kwaliteitssysteem maximaal aansluit bij de werkwijze van de zorgboerderij;

  • 4. Evaluatie van het kwaliteitssysteem (interne audit). In deze fase wordt het kwaliteitssysteem naast HKZ zorgboerderijen norm gelegd om de laatste afwijkingen aan het licht te brengen. Hiervan wordt een uitgebreide rapportage met bevindingenlijst opgesteld;

  • 5. De laatste stap is het verlenen van het HKZ zorgboerderijen certificaat door een geaccrediteerde instantie.
    Uw zorgorganisatie dient hiervoor zelf een overeenkomst af te sluiten met een certificeringsinstantie (Tüv, Kiwa, Dekra, DNV, Lloyd’s, etc.).

Is uw interesse gewekt?

Voor een kennismaking en een geheel vrijblijvend gesprek kunt u onderstaand formulier invullen. Ik neem dan z.s.m. contact met u op.

Landingsformulier

06 18913387
info@awake-advies.nl