Awake Advies

 

Praktisch/effectief

Home

Profiel

Contact

Privacy statement

Sitemap

 

Bent u op zoek naar een HKZ of ISO 9001
kwaliteitssysteem?
In de zorg wordt een HKZ of ISO 9001 certificaat steeds belangrijker. Kan dat praktisch en effectief geïmplementeerd worden zonder een "papieren tijger" in huis te halen? U wilt toch ook een eenvoudig werkbaar en een functioneel systeem dat past bij uw manier van werken en dat aansluit bij uw zorgorganisatie?

Het keurmerk van HKZ (Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector) staat voor duurzame kwaliteitsverbetering in zorg en welzijn.
Een goed werkend ISO 9001:2015 of HKZ systeem zorgt voor beheerste processen en brengt het verbetermanagement op een hoger niveau. Met het ISO 9001 of het HKZ certificaat kunt u voldoen aan de eisen van de klanten. Met ISO 9001 : 2015 of HKZ heeft uw bedrijf een systeem om zich (nog) beter te positioneren in de markt.

Mijn werkwijze is praktisch/effectief! Laat een ding duidelijk zijn. U wordt door mij niet 'belast' met omvangrijke rapporten of tijdrovende analyses. De ISO en de HKZ normen gaan uit van een procesbenadering en dat sluit uitstekend aan op de zorg.

Samen met u wordt er aan de hand van een kennismaking een nulmeting binnen uw bedrijf gedaan. Vervolgens wordt er een gestructureerd plan van aanpak gemaakt. Relevant hierbij is dat de organisatie de meerwaarde van een praktisch/effectief managementsysteem inziet. Indien u alleen uit bent om ‘het papiertje’ te behalen, bent u bij mij niet aan het juiste adres. De aansturing kan het beste vanuit uw eigen organisatie gebeuren, dit is de beste waarborg om optimaal tegemoet te komen aan uw verwachtingen!

Hieronder staat in het kort het stappenplan om te komen tot een ISO 9001 of HKZ gecertificeerd managementsysteem: voor uw zorg organisatie:
1. Kennismaking organisatie en nulmeting;
2. Op basis van de gevraagde ontvangen informatie/documenten ontwikkel ik een op maat geschreven (digitaal) managementsysteem dat binnen de kaders van de ISO 9001/HKZ compleet is en een goede structuur/basis vormt voor uw bedrijf/instelling;
3. Uw bedrijf/instelling geeft vervolgens (met ondersteuning/begeleiding van mij) nadere invulling aan de procedures/formulieren/documenten, zodat het managementsysteem maximaal aansluit bij de werkwijze van de organisatie;
4. Evaluatie van het managementsysteem (interne audit). In deze fase wordt het systeem naast de ISO 9001/HKZ norm gelegd om de laatste (eventuele) tekortkomingen aan het licht te brengen. Hiervan wordt een uitgebreide rapportage/bevindingenlijst met plan van aanpak opgesteld;
5. De laatste stap is het verlenen van een ISO 9001/HKZ certificaat door een geaccrediteerde instelling. U dient hiervoor zelf een overeenkomst af te sluiten met een onafhankelijke certificeringsinstantie (Tüv, Tüv Rheinland, Kiwa, Dekra, DNV, Lloyd's Register, etc.).


Jaarlijks onderhoud/continue verbeteren managementsysteem:
Om zeker te zijn dat het managementsysteem op lange termijn ook effectief en efficiënt blijft werken wordt door mij geadviseerd om periodiek ondersteuning en objectieve interne audits te laten uitvoeren door Awake. Het heeft zeker meerwaarde om periodiek onafhankelijk te laten kijken naar het functioneren van de procedures en werkwijzen binnen uw bedrijf/instelling zodat u later niet voor verrassingen komt te staan.

Hopelijk is uw interesse door mijn manier van werken gewekt.
Voor een kennismaking met mijn werkwijze en een geheel vrijblijvend gesprek kunt u contact opnemen met Peter Mengerink. Bij voorkeur via e-mailadres: info@awake-advies.nl (meestal reageer ik dezelfde dag) of via telefoonnummer 06-18913387.


 


Copyright 2019

Metaal, kunststof-industrie, industrie, dienstverlening HKZ zorg, kinderopvang, kleine organisaties, jeugdzorg, thuiszorg, verpleegverzorgingshuizenpublieke gezondheidszorg, zorgboerderijen, ISO 9001, HKZ advies Aalten, Achterhoek, Almelo, Apeldoorn, Arnhem, Barneveld, Berkelland, Borne, Coevorden, Dalfsen, Deventer, Dinkelland, Dinxperlo, Doetinchem, Drachten, Drenthe, Ede, Eibergen, Emmen, Enschede, Gelderland, Goor, Groenlo, Haaksbergen, Hardenberg, Harderwijk, Heerenveen, Hellendoorn, Hengelo, Hof van Twente, Holten, Hoogeveen, Lochem, Kampen, Meppel, Neede, Nunspeet, Nijmegen, Nijverdal, Oldenzaal, Ommen, Oost-Gelre, Ootmarsum, Oude IJsselstreek, Overijssel, Raalte, Rijssen, Ruurlo, Tubbergen, Twente, Twenterand, Ulft, Varsseveld, Vroomshoop, Wierden, Winterswijk, Zevenaar, Zutphen, Zwolle