Awake Advies

 

Praktisch/effectief

Home

Profiel

Contact

Privacy statement

Sitemap

 

Bent u voor uw organisatie op zoek naar een praktische adviseur voor het schema HKZ verpleeghuizen/ verzorgingshuizen?
Awake Advies is in 2008 opgericht door Peter Mengerink en gespecialiseerd in het opzetten/ onderhouden en verbeteren van praktische/effectieve HKZ managementsystemen.

Awake richt zich hoofdzakelijk op het midden- en klein bedrijf (MKB). Afgelopen jaren is er brede ervaring opgedaan in vele sectoren, waaronder de verpleeg- en verzorgingshuizen sector.


Mijn werkwijze is praktisch/effectief!

Mijn kracht is dat ik betrokken ben met uw organisatie, u wordt bij mij niet als nummer behandeld, maar met Twentse nuchterheid. Mijn motto: Ďdoe maar normaal, dan doe je al gek genoegí. E-mails, berichten worden mogelijk nog dezelfde dag beantwoord, zodat u weer verder kunt met ondernemen.

Hieronder staat in het kort het stappenplan om te komen tot een HKZ verpleeghuizen/verzorgingshuizen gecertificeerd managementsysteem:
1. Kennismaking met uw organisatie en nulmeting;
2. Op basis van de gevraagde ontvangen informatie/documenten ontwikkel ik een op maat geschreven (digitaal) managementsysteem dat binnen de kaders van de HKZ verpleeghuizen/verzorgingshuizen compleet is en een goede structuur/basis vormt voor uw organisatie;
3. Uw organisatie geeft vervolgens (met ondersteuning/begeleiding van mij) nadere invulling aan de procedures/formulieren/documenten, zodat het managementsysteem maximaal aansluit bij de werkwijze van de organisatie;
4. Evaluatie van het managementsysteem (interne audit). In deze fase wordt het systeem naast de HKZ verpleeghuizen/verzorgingshuizen norm gelegd om de laatste (eventuele) tekortkomingen aan het licht te brengen. Hiervan wordt een uitgebreide rapportage/bevindingenlijst met plan van aanpak opgesteld;
5. De laatste stap is het verlenen van een HKZ verpleeghuizen/verzorgingshuizen certificaat door een geaccrediteerde instelling. U dient hiervoor zelf een overeenkomst af te sluiten met een onafhankelijke certificeringsinstantie (TŁv, Kiwa, Dekra, DNV, Lloyd's Register, etc.).


Jaarlijks onderhoud/continue verbeteren managementsysteem:
Om zeker te zijn dat het managementsysteem op lange termijn ook effectief en efficiŽnt blijft werken wordt door mij geadviseerd om periodiek ondersteuning en objectieve interne audits te laten uitvoeren door Awake. Het heeft zeker meerwaarde om periodiek onafhankelijk te laten kijken naar het functioneren van de procedures en werkwijzen binnen uw organisatie zodat u later niet voor verrassingen komt te staan.

Hopelijk is uw interesse door mijn manier van werken gewekt.
Voor een kennismaking met mijn werkwijze en een geheel vrijblijvend gesprek kunt u contact opnemen met Peter Mengerink. Bij voorkeur via e-mailadres: info@awake-advies.nl (meestal reageer ik dezelfde dag) of via telefoonnummer 06-18913387.

Verpleeghuis
Een verpleeghuis (ook: verpleegtehuis) is in Nederland een instelling waar patiŽnten kunnen worden verpleegd die niet langer voor een medische behandeling opgenomen behoeven te zijn in een ziekenhuis. Op een revalidatieafdeling kan men dan werken aan verder herstel en/of aanpassing aan de veranderde gezondheidssituatie. Er verblijven ook veel mensen die door ernstige belemmeringen langdurig niet in staat zijn om thuis of in een verzorgingshuis te verblijven. De beschikbaarheid van onvoldoende mantelzorg in de thuissituatie kan daarop van invloed zijn. Verpleeghuizen beschikken vaak over een of meer psychogeriatrische afdelingen. Er zijn ook gespecialiseerde psychogeriatrische verpleeghuizen. In een verpleeghuis zijn bij de patiŽntenzorg onder andere artsen, psychologen, verpleegkundigen, ziekenverzorgenden, logopedisten, ergotherapeuten, fysiotherapeuten, maatschappelijk werkers en activiteitenbegeleiders betrokken. Ook is vaak een psychiater te consulteren.  (bron: wikipedia)

Verzorgingshuis
Een verzorgingshuis, ook wel bejaardentehuis, bejaardenhome, rusthuis, rustoord of woon-zorgcentrum genoemd, is een instelling waar ouderen tijdelijk of definitief wonen omdat ze verzorging of verpleging nodig hebben die in de oorspronkelijke woonsituatie niet kan worden geboden. (bron: wikipedia) 


Copyright 2019

Metaal, kunststof-industrie, industrie, dienstverlening HKZ zorg, kinderopvang, kleine organisaties, jeugdzorg, thuiszorg, verpleegverzorgingshuizenpublieke gezondheidszorg, zorgboerderijen, ISO 9001, HKZ advies Aalten, Achterhoek, Almelo, Apeldoorn, Arnhem, Barneveld, Berkelland, Borne, Coevorden, Dalfsen, Deventer, Dinkelland, Dinxperlo, Doetinchem, Drachten, Drenthe, Ede, Eibergen, Emmen, Enschede, Gelderland, Goor, Groenlo, Haaksbergen, Hardenberg, Harderwijk, Heerenveen, Hellendoorn, Hengelo, Hof van Twente, Holten, Hoogeveen, Lochem, Kampen, Meppel, Neede, Nunspeet, Nijmegen, Nijverdal, Oldenzaal, Ommen, Oost-Gelre, Ootmarsum, Oude IJsselstreek, Overijssel, Raalte, Rijssen, Ruurlo, Tubbergen, Twente, Twenterand, Ulft, Varsseveld, Vroomshoop, Wierden, Winterswijk, Zevenaar, Zutphen, Zwolle